Hosťami festivalu horských filmov budú Simone Moro a Bruno Baumann

16.09.2006 Poprad

Poprad 15. septembra (TASR) - Na tohtoročnom 14. Medzinárodnom festivale horských filmov (MFHF) v Poprade bude medzinárodná porota hodnotiť 33 súťažných film...
Poprad 15. septembra (TASR) - Na tohtoročnom 14. Medzinárodnom festivale horských filmov (MFHF) v Poprade bude medzinárodná porota hodnotiť 33 súťažných filmov zo štrnástich krajín.

Súčasťou festivalu v dňoch 11. až 15. októbra budú aj besedy s hosťami podujatia. \"Tohto roku sa nám podarilo pozvať dvoch čestných hostí. Sú to Simone Moro - taliansky horolezec a Bruno Baumann - rakúsky cestovateľ a dobrodruh, ktorý je známy svojimi prechodmi púšťou Gobi a ďalšími extrémnymi prechodmi, \" informovala riaditeľka festivalu Mária Hámorová.
Besedy s hosťami tohtoročného MFHF naplánovali organizátori na piatkový a sobotný podvečer. Simone Moro sa bude prezentovať s prednáškou Osem tisíc metrov života 13. októbra o 18. hodine a Bruno Baumann s prednáškou Posledné tajomstvo Tibetu 14. októbra tiež o 18. hodine.
Ďalšími zo sprievodných festivalových podujatí budú súťaž v boulderingu a výstava českého cestovateľa, horolezca, fotografa, potápača a dobrodruha Rudolfa Švařička. Autor sa predstaví na popradskom festivale prvýkrát výstavou fotografií z Indonézie. Vlani sa objavil na MFHF ako protagonista dokumentárneho filmu Pavla Barabáša Pururambo.
 

Vyberte región

mark